Formare

Cursuri ASTTLR - Certificate MENI. Aplicații PEAFC-Evaluarea și antrenarea fluenței în vorbire și citit scris 20 credite

Un curs care focalieaza asupra dificultatilor de invatare. Se prezinta instrumentul PEAFC pentru evaluarea si antrenarea fluentei in vorbire si citit-scris. Este un curs in care tulburarea de limbaj oral este legata de tulburarea de limbaj scris-citit. Este un curs practic, unde veti invata sa utilizati PEAFC, instrumentul elaborat la nivel de ASTTLR. Sunt prezentate si normele identificate pentru fluenta in citire de la clasa pregatitoare la clasa a IV-a.

II. Interventii logopedice specifice-Mobilizarea orofaciala- 15 credite

Este un curs care focalizeaza asupra tehnicilor logopedice specifice-masajul orofacial, utilizarea sondelor vibratoare, utilizarea instrumentarului de antrenare a componentelor musculare si a respiratiei. Pentru acest curs se fac adaptari la momentul actual unde antrenarea logopedica specifica trebuie sa fie realizata cu mare atentie si responsabilitate. Ca element de noutate-se dezbate si tehnica de pozitionare corecta a organelor fono-articulatorii OPT.

III. Tulburari de voce-evaluare si interventie-15 credite

Este un curs unde tulburarea de voce este prezentata din perspectiva modului in care profesionistii vocali, printre care si noi logopezii, pot deprinde tehnici de igiena vocala si protectie vocala. Se deschid si directii de consiliere in tulburarile de voce si se fac prezentari de cazuri concrete unde tehnicile de antrenare a vocii sunt legate de tehnicile de antrenare a vorbirii.

IV. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare în tulburarea de spectru autist- TSA-15 credite

Este cel mai recent curs al asociatiei. Vizeaza tulbrarea de spectru autist si modul in care se poate antrena limbajului, vorbirea si comunicarea in acest context specific. Se lucreaza pe studii de caz si sunt prezentate tehnici logopedice particulare de lucru. Se realizeaza diagnostic diferential la nivel de tulburarea a limbajului, mai ales cu tulburarea de comunicare social-pragmatica.

3. Toate cursurile sunt acreditate prin Ministerul Educatiei. La finalizarea acestora cadrele didactice primesc credite profesionale transferabile.

Pentru detalii ca rugam sa ne scrieti pe adresa asttlrromania@gmail.com
___________________________________________________________________________________________________

Reprezentarea şi procesarea fonologică - punţi psiholingvistice